Жадан повідомив про запуск радіо спільно із 13-ю бригадою НГУ "Хартія"

Жадан: Наша мандрівна шхуна-студія запливла в один із харківських двориків
Фото: Сергій Жадан [офіційна сторінка] / Facebook

Український письменник, поет і волонтер Сергій Жадан, який приєднався до бригади НГУ "Хартія", 24 липня у Facebook анонсував випуск першого ефіру "Радіо Хартія".

"Друзі, ну, ми чекали, коли ви прокинетеся, і ось ми в першому ефірі "Радіо Хартія", "Добрі новини з Дикого Поля". Наша мандрівна шхуна-студія запливла в один із харківських двориків, тож ми гортаємо карти австрійського Генштабу, рухаємося згідно/відповідно й уточнюємо, що ти знаєш про [співака Іво] Бобула", – написав Жадан.

Письменник, волонтер і музикант відрекомендував гостей першого ефіру: Ігоря Оболенського, командира 13-ї бригади НГУ "Хартія", музиканта й художника Мар'яна Пирога (Пирожка) й парамедикиню Тайру.

Жадан додав, що радіо створено спільно із 13-ю бригадою НГУ "Хартія", і вказав сайт "Радіо Хартія", а також посилання на акаунти цього радіо в YouTube, Instagram і Facebook.

Контекст:

Жадан народився 1974 року в Старобільську Луганської області. Закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Григорія Сковороди (факультет українсько-німецької філології). Навчався в аспірантурі в цьому університеті, здобув ступінь кандидата філологічних наук, певний час викладав.

Жадан живе і працює в Харкові. Він – володар багатьох літературних премій. Із 2014 року письменник здійснює волонтерську діяльність.

6 червня 2024 року Жадан повідомив, що приєднався до бригади Національної гвардії України (НГУ) "Хартія" і проходить навчання. Уперше про свій намір приєднатися до "Хартії" Жадан повідомив журналістів у березні.