Зібров: Я думав, що всі звання сумуються і виходить пенсія ого-го, але ти можеш обрати тільки одну надбавку. У нас пенсії дуже убогі

Зібров: Я – приватний підприємець уже 38 років
Фото: Павло Зібров / Facebook

Народний артист України Павло Зібров 21 червня у коментарі виданню "Главком" розповів, яку отримує пенсію та чому не розраховує на допомогу від держави.

"Як і чим допомагала вам держава хоча б у якийсь період?" – запитали в артиста.

"Я – приватний підприємець уже як 38 років своєї кар'єрної діяльності, тому не знаю, чим держава має мені допомагати. Уся естрада, шоу-бізнес самі за себе відповідають та за всі поточні витрати. У нас усе в родину, моя команда – це Марина, дружина та мій директор, та донька Діана – піар та рекламний менеджер, – відповів Зібров. – Нехай краще влада на місцевому рівні допомагає тим, хто в цьому потребує: діти, пенсіонери, переселенці, воїни. Ми – дорослі люди, що відбулися у житті та можемо самі за себе постояти".

67-річний Зібров також розповів, що зараз його пенсія становить 8,3 тис. грн.

"Багато років тому я думав, що всі звання сумуються і виходить пенсія ого-го, але не так збувалося, як гадалося. Ти можеш обрати тільки одну надбавку – і все, а далі вже залежить від тих податків, що ти сплатив державі, та від твого стажу. Моя пенсія порівняно з мінімальною – це ще нормальна. Не скаржуся, – сказав співак. – Але у нас, чесно кажучи, пенсії дуже убогі. Ми за кордоном були, бачили щасливих пенсіонерів на лайнерах, у ресторанах, які ні в чому собі не відмовляють, на відміну від наших, які в усьому себе обмежують і мають працювати до старості. Дякувати богу, у мене є можливість, сили, бажання жити, творити та заробляти собі на життя стільки, скільки потрібно і плюс допомагати нужденним та армії".

Контекст:

Зібров народився 1957 року в селі Червоне Вінницької області. Закінчив оркестровий, а згодом вокальний факультет Київської консерваторії імені П.І. Чайковського. Був солістом Державного естрадно-симфонічного оркестру України. Із 1994 року – директор і мистецький керівник власного Театру пісні. Викладає вокал у Національному університеті культури та мистецтв.

Зібров – народний артист України.