"Ззаду в нього трохи нижче від спини написано "Родина". Галкін на концерті в Ізраїлі висміяв Путіна. Відео

Галкін у перші дні війни засудив напад РФ на Україну
Фото: maxgalkinru / Instagram
Російський шоумен Максим Галкін під час одного зі своїх виступів в Ізраїлі висміяв російського президента Володимира Путіна, назвавши його вождем російської соціалістичної імперії і запропонувавши поставити йому в Москві пам'ятник у вигляді підводного човна в натуральну величину. Відповідне відео розтиражували користувачі соціальної мережі Twitter.

За словами Галкіна, пам'ятник Путіну має бути багатошаровою конструкцією, яка складатиметься, крім підводного човна, з батискафа та винищувача, а завершуватиме композицію "Лада Калина".

"На "Ладі Калині" стоїть Путін у кімоно та хокейному шоломі, в одній руці амфора, в іншій – журавлі. Ззаду в нього трохи нижче від спини рукою [лідера російського гурту ДДТ Юрія] Шевчука написано "Родина". Усе це тримають урядовці, прості селяни, робітники, і над усіма ними золотий напис: "Нравится, не нравится, терпи меня, красавица", – зіронізував шоумен.

Глядачі відреагували на виступ артиста оваціями.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Галкін у перші дні війни засудив напад РФ на Україну. Після цього у РФ почалося цькування артиста. Незабаром стало відомо, що він разом із дружиною співачкою Аллою Пугачовою та дітьми виїхав із Росії до Ізраїлю.

Пугачова, коментуючи ці чутки, наголосила, що вони поїхали у відпустку, а не емігрували. Галкін у квітні зізнався, що змушений був разом із сім'єю покинути РФ, тому що в країні стали забороняти його концерти, а рекламодавці почали відмовлятися від співпраці.

22 квітня Галкін заявив, що частину своїх гонорарів від концертів в ізраїльських містах передасть на допомогу українським біженцям.

У червні під час одного зі своїх концертів в Ізраїлі Галкін висміяв російських пропагандистів Ольгу Скабєєву і Володимира Соловйова, а також російський уряд.