"Картопля в "жакеті". Рецепт зі збірника для шкільних їдалень

Картоплю за цим рецептом треба випікати
Фото: depositphotos.com

Український кулінарний експерт і ресторатор Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом приготування картоплі з начинкою.

"У новому збірнику рецептур для шкільних їдалень, над яким ми працювали з командою, є багато різноманітних страв, які раніше у школах ніколи не готували. Уявіть, що ваш малюк приходить із навчання й розповідає, що на обід була фарширована картопля в "жакеті". Та ще й така смачна, що було б класно повторити страву вдома. Саме тому я вирішив знайомити вас зі шкільними рецептами, щоб ви легко могли тестувати їх у домашніх умовах. Цього разу готуємо картоплю", – написав Клопотенко.

За порадою кулінара, для запікання краще вибирати картопляні сорти із середнім або високим вмістом крохмалю. Вони виходять хрусткими зовні й м'якими всередині.

Інгредієнти:

  • чотири середні картоплини (600–700 г);
  • цибулина;
  • морквина;
  • 1 ст. л. олії;
  • 100 г замороженого зеленого горошку;
  • 50 г сиру;
  • сіль за смаком.

Приготування

  1. Помийте і проколіть по всій поверхні чотири картоплини. Обгорніть кожну у фольгу й запікайте за 180 °С протягом 60–90 хвилин.
  2. Поки запікається картопля, почистьте й поріжте дрібним кубиком цибулину, натріть на великій тертці морквину. Обсмажте овочі на 1 ст. л. олії три – пять хвилин.
  3. Додайте 100 г зеленого замороженого горошку, не розморожуючи його. Пасеруйте ще дві-три хвилини. Натріть на великій тертці 50 г сиру.
  4. У готовій і ще гарячій картоплі обережно зріжте верхню частину, дістаньте м'якуш, залишаючи стінки завтовшки 1–1,5 см.
  5. Вичавлений м'якуш перетріть і змішайте зі смаженими овочами та 2/3 від натертого сиру. Посоліть начинку за смаком, перемішайте й начиніть картоплини. Зверху посипте рештою сиру.
  6. Випікайте картоплю ще 10–15 хвилин за 180 °С.