Кадрові питання, ринок землі, банки. Рада провела три позачергові засідання протягом дня. Трансляція

Рада зібралася на позачергове засідання
Фото: rada.gov.ua
30 березня Верховна Рада провела три позачергові засідання. Як повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН", перше розпочалося приблизно о 14.00 і тривало пів години. На ньому розглядали законопроєкти, які стосуються протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та організації роботи парламенту. На цьому самому засіданні нардепи звільнили Ігоря Уманського з посади міністра фінансів, а Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я. Голосів за поправки до держбюджету-2020 не вистачило, але на другому позачерговому засіданні (воно почалося одразу ж після першого і тривало кілька хвилин) парламент вніс до держбюджету одну поправку – про харчування військовослужбовців. На третьому засіданні (воно почалося приблизно о 16.30 і тривало орієнтовно вісім годин) депутати призначили нових міністрів фінансів і охорони здоров'я, ухвалили в першому читанні законопроєкт про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (він мав  унеможливити повернення "ПриватБанку" колишнім власникам), а також відкрили ринок землі.

29 березня Зеленський закликав нардепів підтримати 30 березня проєкти рішень, які стосуються функціонування української економіки в умовах поширення коронавірусної інфекції.

"Завтра (30 березня. – "ГОРДОН") народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. І хоч завтра ви всі будете в масках, людям стане зрозуміло, хто є хто. Суспільство зрозуміє – ви слуги народу або прислужники чужих інтересів", – звернувся він до депутатів.

30 березня народні депутати ухвалили постанову, згідно з якою Рада до кінця карантину працюватиме в комітетах. Отже, наступне пленарне засідання Ради може відбутися 5 травня.