Москалькова заявила, що від Денісової їй надійшло приблизно 10 звернень щодо заарештованих кримських татар

Москалькова сказала, що обмінялася зі своєю українською колегою "списками щодо громадян, які потребують гуманітарної підтримки"
Фото: ЕРА

Російська омбудсменка Тетяна Москалькова сказала, що звернення її української колеги Людмили Денісової пов'язані з порядком тримання кримських татар під вартою і наданням їм медичної допомоги.

11 вересня російська омбудсменка Тетяна Москалькова повідомила агентству "Интерфакс – Дальний Восток", що їй надійшло приблизно 10 звернень від уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової щодо заарештованих кримських татар.

Москалькова розповіла, що звернення Денісової пов'язані з порядком тримання кримських татар під вартою і наданням їм медичної допомоги.

Російська омбудсменка додала, що обмінялася зі своєю українською колегою "списками щодо громадян, які потребують гуманітарної підтримки".

Москалькова не відповіла на запитання про кількість осіб у списках із боку Росії та України, зазначивши, що "цей список постійно змінюється за своєю кількістю, складом".

Росія окупувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

Після анексії Криму, за даними правозахисників міжнародної організації Human Rights Watch, ситуація з правами людини на півострові значно погіршилася. Під різними приводами, включно з боротьбою з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар.

10 вересня 2019 року Денісова повідомила, що в російських в'язницях перебуває 113 українських політв'язнів, серед яких 89 кримських татар.