На адмінкордоні з Кримом проведуть моніторинг цілей поїздок кримчан на материкову Україну – Міністерство з питань окупованих територій

Куркчі: Ми проводили попередні моніторинги
Фото: mtot.gov.ua

За попередніми даними, жителі окупованого Криму найчастіше їздять на материкову частину України для вирішення проблем із документами і для лікування, зазначив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі.

На в'їзді з материкової частини України в окупований Крим "найближчим часом" буде проведено моніторинг цілей поїздок жителів півострова.

Про це на пресконференції в Херсоні повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, інформує "Крим.Реалії".

"Це дасть нам змогу нам ретельніше проаналізувати ті проблеми, з якими звертаються і з якими стикаються жителі в окупованому Криму, і визначити тенденції. Ми проводили попередні моніторинги і можемо сказати, що основна частина звертається, щоб вирішити проблеми документування, інша – по медичні послуги. Є певна категорія людей, яка пов'язана з навчанням. І дуже маленька частина перетинає адмінкордон, щоб поїхати далі – на відпочинок або в інших справах", – сказав він.

Зазначають, що подібний моніторинг проводили у 2018 році.

Росія окупувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.