Прокуратура Криму звернеться по допомогу до NASA через можливі порушення під час будівництва Керченського мосту

Прокуратура Автономної Республіки Крим звернеться до NASA у зв'язку з можливими порушеннями екобезпеки під час будівництва Керченського мосту
Фото: EPA

Начальник управління нагляду за кримінальними провадженнями прокуратури Криму Олександр Даракчі повідомив, що міжнародно-правове доручення можуть надіслати в NASA найближчими тижнями.

Прокуратура Криму звернеться по допомогу до NASA в рамках розслідування справи про можливе порушення екологічної безпеки під час будівництва Керченського мосту, сказав начальник управління нагляду за кримінальними провадженнями прокуратури Криму Олександр Даракчі на прес-конференції 22 серпня в Києві, повідомляє "Українська правда".

"На сьогодні таке міжнародно-правове доручення вже готове. Я думаю, що найближчими тижнями воно буде направлене", – зазначив він.

Міст завдовжки 19 км має стати найдовшим у Росії. Його будують коштом федерального бюджету. Загальна вартість проекту становить приблизно 228 млрд рублів (майже $4 млрд). У грудні 2016 року старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар заявив, що будівництво моста через Керченську протоку ведуть без проекту, а сам міст завалиться, навіть якщо його вдасться побудувати.

У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху на Керченському мосту, який будують, до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.

На другу половину серпня та вересень 2017 року заплановано установлення арочних прогонових будов – найгабаритніших елементів Керченського мосту, яке передбачає обмеження судноплавства.

Екологи зазначають, що будівництво транспортного переходу порушить наявну екосистему, зокрема природний водообмін між Азовським і Чорним морями, пише "Німецька хвиля".

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.