"Спати на одному боці не може". Дружина "українського диверсанта" Захтея повідомила, що чоловік страждає на гайморит і біль у суглобах

У лютому 2018 року Захтея засудили до шести з половиною років колонії суворого режиму
Фото: radiosvoboda.org

За словами дружини "українського диверсанта" Андрія Захтея Оксани, її чоловік, якого утримують у колонії в окупованому Сімферополі, став нервовим і втратив надію.

Утримуваний у колонії в окупованому Сімферополі "український диверсант" Андрій Захтей дуже хворіє. Про це 16 липня повідомила виданню "Крим.Реалії" його дружина Оксана Захтей.

"Він лікується або знімає симптоми хронічних хвороб тими медикаментами, які я привожу. Хвороби нікуди не поділися, медична допомога в колонії, на жаль, поверхнева. У нього хронічний гастрит, я от постійно привожу необхідні пігулки. Спина – це взагалі болюча тема, спати на одному боці не може. Окрім того, ще й хронічний гайморит, вийде на прогулянку, навіть якщо незначний вітер, продує – відразу загострення", – сказала вона.

За словами Оксани Захтей, на пальцях чоловіка спухли суглоби, це супроводжується сильними болями, чого раніше не було.

"Дуже нервовим став, раніше хоч на щось сподівався, а зараз навіть не сподівається ні на кого, не хоче тішити себе якимись мріями. Каже: "Коли з побачення повертаюся, ніби знову сів у в'язницю", – розповіла вона.

10 серпня 2016 року ФСБ РФ заявила про запобігання терактам в окупованому Криму, нібито підготовлюваним українською розвідкою. За підозрою в буцімто підготовці теракту ФСБ затримала Захтея і ще одного українця – Євгенія Панова.

Народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявляв, що Захтей є двічі судимим рецидивістом на прізвисько Зая.

У березні 2017 року Захтей написав заяву із проханням позбавити його російського громадянства, здобутого у 2014 році. Улітку 2017 року джерело "Медіазони" повідомило, що Захтей визнав свою провину і уклав досудову угоду зі слідством.

"Верховний суд" окупованого Криму 16 лютого 2018 року засудив Захтея до шести років і шести місяців колонії суворого режиму і штрафу розміром у 220 тис. руб. (приблизно 105 тис. грн).

У листопаді Оксана Захтей повідомляла, що її чоловік подав документи на екстрадицію до України.