У ФСБ заявили, що два кораблі українських ВМС увійшли у виключну економічну зону РФ біля берегів Криму

В окупованому Криму заявили, що супроводжують українські кораблі на безпечній відстані
Фото: glava.rk.gov.ru

У прикордонуправлінні ФСБ в окупованому Криму заявили, що український корабель управління "Донбас" і буксир "Корець" супроводжують кораблі російської берегової охорони.

У прикордонній службі ФСБ Росії в окупованому Криму заявили, що російські кораблі берегової охорони супроводжують два кораблі Військово-морських сил України, які увійшли у виключну економічну зону Росії біля кримських берегів, пише агентство ТАСС.

У ФСБ повідомили, що український корабель управління "Донбас" і буксир "Корець" ідуть у північно-східному напрямку недалеко від берегів Криму. В інтересах безпеки їх на безпечній відстані супроводжують кораблі РФ.

Джерело агентства в силових структурах повідомило, що українські кораблі прямують у бік Керченської протоки. Вони не порушують "кордону" і рухаються за межами 12-мильної зони від берега, однак, на думку росіян, їхня виключна економічна зона може сягати до 200 миль від кримських берегів.

Крим анексувала Російська Федерація після незаконного референдуму в березні 2014 року.

Корабель "Донбас" було побудовано на Щецинській судноверфі в Польщі в 1969 році. У 2010 році його відремонтували, і корабель увійшов до складу ВМС України. Після анексії Криму Росією його у квітні 2014 року було передано Україні.