У Москві затримали учасників одиночного пікету на підтримку Сенцова і Балуха

Котову в поліції викликали "швидку"
Фото: ovdinfo.org

Перед затриманням учасникам одиночних пікетів на підтримку українських політв'язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха Марині Натаповій і Костянтину Котову погрожувало кілька людей.

Правоохоронці у Москві сьгодні затримали двох учасників одиночних пікетів на підтримку засудженого у РФ режисера Олега Сенцова та українського активіста Володимира Балуха. Про це повідомляє сайт "ОВД-Инфо".

Затриманих Марину Натапову і Костянтина Котова відвезли у відділ поліції.

У коментарі "ОВД-Инфо" Натапова розповіла, що в поліції інший затриманий ударив Котова в око, після чого останньому викликали "швидку".

За її словами, перед затриманням до активістів підходили кілька людей і погрожували побиттям.

Сенцова засудили у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичного угруповання і керівництві ним, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготуванні ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Себе до цього списку він не заніс.

Фермера із Роздольненського району Криму Балуха затримали після обшуку 8 грудня 2016 року. Як стверджували в ФСБ, на горищі його будинку знайшли патрони і тротилові шашки. У липні 2018 року за сукупністю двох кримінальних справ Балуха засудили до п'яти років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб. (приблизно 4 тис. грн).

Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування. Після місяця повної відмови від їжі, щоб уникнути насильницького годування, українець погодився щодня вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів із чорного хліба і чай із медом).