У РФ кримськотатарського блогера Мемедемінова перевели із загальної камери СІЗО у спецблок – журналіст

24 червня у РФ справу Мемедемінова почали розглядати по суті
Фото: ru.krymr.com

Адміністрація ізолятора посилено контролює ув'язнених, які перебувають у спецблоках. Причини переведення у таку камеру блогера і журналіста Нарімана Мемедемінова, якого влада РФ обвинуватила у пропаганді тероризму, поки невідомі, повідомив журналіст Тарас Ібрагімов.

28 червня кримськотатарського блогера і журналіста Нарімана Мемедемінова, якого в РФ обвинуватили у пропаганді тероризму, перевели із загальної камери ростовського СІЗО-1 у спецблок. Про це 29 червня повідомив журналіст Тарас Ібрагімов у Facebook.

"Тут важливо зазначити, що під час етапу із Сімферополя в Ростов він провів 10 днів у спецблоці краснодарського СІЗО. До цього, на початку року – понад місяць у спецблоці СІЗО Сімферополя", — написав Ібрагімов.

Він пояснив, що спецблок – це камера на 26 осіб із посиленим контролем із боку адміністрації ізолятора. Чому блогера перевели в таку камеру, поки точно невідомо.

"Ось так, наприклад, описує спецблок "Матросской тишины" засновник  "Руси сидящей" Ольга Романова: "Там нічого не можна за гроші. Найголовніше, що немає зв'язку, і бути не може. Це називають заморожуванням: ти дістаєш повну ізоляцію за дуже хороших умов", – додав Ібрагімов.

23 березня 2018 року в будинку Мемедемінова, який співпрацював із правозахисним об'єднанням "Кримська солідарність", відбулися обшуки. Після них його відразу затримали, цього самого дня "суд" заарештував його.

Попереднє слухання у справі блогера відбулося 29 травня 2019 року.

МЗС України вимагало припинити політичне переслідування активіста та звільнити його.

24 червня справу Мемедемінова почали розглядати по суті.