Українські прикордонники не пустили до країни росіянку, яка, за її словами, приїхала вийти заміж

Жінці заборонили в'їзд в Україну на три роки
Фото: dpsu.gov.ua

У київському аеропорту "Жуляни" прикордонники відмовили у в'їзді до країни росіянці, яка незаконно відвідувала окупований Крим.

Українські прикордонники не пустили до України громадянку Росії, яка приїхала у країну нібито для того, щоб вийти заміж, через відвідування нею анексованого Криму. Про це повідомила Державна прикордонна служба на своїй сторінці у Facebook 6 лютого.

Жінка прилетіла в аеропорт "Жуляни". Вона вмовляла прикордонників пустити її до країни і пропонувала хабар у розмірі $500.

"З її слів, у Київ прибула, аби вийти заміж. Чи були наміри росіянки правдивими, наразі не встановлено", – ідеться в повідомленні.

Жінці заборонили в'їзд до України на три роки і відправили на батьківщину зворотним рейсом.

Росія анексувала Крим після силової блокади військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

У 2015 році Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок в'їзду у Крим і виїзду з нього. Для іноземців в'їзд на півострів і виїзд із нього є можливим за паспортами і спеціальним дозволом, виданим територіальним органом Державної міграційної служби, через контрольні пункти в'їзду/виїзду в Херсонській області ("Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар").