В Україні побудують містечко для кримських переселенців – Зеленський

Зеленський розповів про плани побудувати містечко для переселенців із Криму
Фото: president.gov.ua

Містечко розташовуватиметься в Херсонській області, у нього планують заселити понад 500 сімей кримських татар, повідомив президент України Володимир Зеленський.

У Херсонській області планують побудувати містечко для переселенців із Криму. Про це 13 лютого заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представником президента у Криму Антоном Кориневичем, повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Ми хочемо побудувати таке містечко. Цього року ми маємо почати це робити. Із вашого боку потрібні комунікація та контроль", – підкреслив Зеленський.

Президент також додав, що в містечку планують поселити понад 500 сімей кримських татар.

Окрім того, за його словами, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" на адмінкордоні із тимчасово окупованим Кримом буде створено спеціальний хаб для комфортного перетину українського КПВВ, побудовано якісні дороги і забезпечено транспортне сполучення.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

За офіційними даними, станом на кінець 2019 року із Криму після анексії виїхало майже 43 тис. осіб. За даними ОБСЄ та українських громадських організацій, загальна кількість переселенців із півострова може досягати 100 тис. людей.