Жителів окупованого Севастополя замкнули у дворах для безпеки першотравневої демонстрації

Ворота житлових дворів закрили на замки на час демонстрації
Фото: krymr.com

Козаки вимагали від жителів не виходити з дворів на вулицю до закінчення першотравневої демонстрації, однак обурені жителі зірвали замки і розблокували вихід.

У центрі Севастополя на проспекті Нахімова зранку замкнули двори житлових будинків на замки і заборонили місцевим жителям виходити на вулицю до закінчення першотравневої демонстрації, повідомляє "Крим.Реалії".

Перед замкненими дворовими воротами поставили козаків і російських поліцейських, проте обурені жителі зірвали замки і самостійно розблокували двори.

Мешканці одного із заблокованих будинків розповіли, що зранку на воротах повісили оголошення, що 1 травня із 6.00 "буде обмежено виїзд із прибудинкової території задля гарантування безпеки під час проведення святкової демонстрації, присвяченої святу весни і праці".

Керівна компанія послалася на відповідне розпорядження окупаційної влади Севастополя.

Місцеві жителі зазначили, що раніше ворота закривали тільки для транспорту.

У Керчі демонстрацію 1 травня супроводжували посилені заходи контртерористичної безпеки. Біля кожного виходу з дворів житлових будинків стояли співробітники російської поліції з ручними металошукачами й перевіряли всіх, хто намагався вийти на вулицю з дворів.

Після незаконного референдуму 16 березня 2014 року Росія анексувала Крим і Севастополь. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.