Джелялова допитують у "Центрі протидії екстремізму" в окупованому Сімферополі – Смедляєв

Джелялова допитують в окупованому Криму
Фото: Nariman Dzhelalov / Facebook

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов майже годину перебуває на допиті в окупованому Сімферополі, повідомили голова центрального виконавчого комітету Курултаю Заїр Смедляєв і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

В окупованому Сімферополі допитують заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Про це повідомив голова центрального виконавчого комітету Курултаю Заїр Смедляєв у Facebook.

"Якась гнида настрочила донос на Нарімана Джелялова, запросили в "Центр протидії екстремізму". Воно все зрозуміло, як і прогнозували, репресії посилюватимуться", – написав він.

Голова Меджлісу, народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров написав у Facebook, що Джелялов перебуває на допиті в сімферопольському "Центрі протидії екстремізму" приблизно годину.

Ситуація з правами кримських татар, більшість яких виступає за цілісність України, значно погіршилася після окупації. Вони заявляють про вбивства, викрадення й арешти своїх активістів, обшуки в будинках і мечетях, переслідування лідерів Меджлісу, заборони на мирні зібрання і тиск на національні засоби масової інформації.

Росія окупувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.