На сході окупованого Криму знову пошкоджено залізничну колію, роспропаганда повідомляє про підрив

Пошкоджену ділянку ремонтуватимуть протягом кількох годин
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)
У Кіровському районі окупованого Росією Криму пошкоджено залізничні колії, повідомив у Telegram голова окупаційної адміністрації півострова Сергій Аксьонов.

Він заявив, що постраждалих немає, а на ремонт знадобиться від чотирьох до восьми годин. Про причини пошкодження залізниці Аксьонов промовчав.

Російські пропагандистські канали Baza й "Mash на волне" пишуть, що у Криму з рейок зійшов вагон вантажного поїзда.

За інформацією Baza, колії підірвали невідомі, інцидент стався на ділянці між населеними пунктами Петрове і Владиславівка. Це східна частина півострова, неподалік Феодосії, де минулого тижня теж було підірвано залізничне полотно.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей. Найінтенсивніші бої протягом останніх місяців – на сході України.

Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року українських територій, зокрема Криму.