Окупаційна влада у Криму блокує не менше ніж 25 українських сайтів

Серед заблокованих у Криму ресурсів – сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України
Фото: depositphotos.com
В окупованому Росією Криму повністю заблоковано сайти LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, "Свідків Єгови", Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Окупаційна влада Росії повністю блокує у Криму доступ до мінімум 25 українських сайтів і ще до п'ятьох частково. Про це повідомила Кримська правозахисна група у Facebook.

"Окрім того, повністю заблоковано сайти LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, "Свідків Єгови", Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України", – підкреслили в організації.

Моніторинг мовлення FM-діапазону на півночі Криму засвідчив, що сигнал українських радіостанцій доступний лише в сімох із 19 населених пунктів.

Блокування сигналів відбувається завдяки мовленню кримських і російських радіостанцій на тих самих частотах, ліцензії на які мають українські мовники. Окрім того, поряд із КПВВ "Чаплинка" на окупованій території встановлено нову телерадіовежу, яку, імовірно, можуть використовувати для посилення блокування українського сигналу.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна й більшість країн світу.