Сенцов погодився на підтримувальну терапію – Федеральна служба виконання покарань РФ

Сенцова засуджено у РФ до 20 років позбавлення волі
Фото: EPA

За повідомленням прес-служби УФСВП у Ямало-Ненецькому окрузі, український режисер Олег Сенцов на 15-й день голодування почав отримувати підтримувальну терапію.

Український режисер Олег Сенцов, який продовжує голодування в колонії російського міста Лабитнангі, почав отримувати підтримувальну терапію. Про це повідомляє сайт управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

"Засуджений Сенцов, який відмовився від прийому їжі, перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. Наразі Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію, на що дав свою згоду. За час відмови від прийому їжі погіршення загального стану здоров'я не зареєстровано", – ідеться в повідомленні.

Стан здоров'я українця – задовільний, стверджують в УФСВП.

"Із засудженим регулярно проводять бесіди про негативні наслідки для організму, що настають під час тривалого голодування", – додали у прес-службі відомства.

Сенцова було засуджено у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні у Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не вніс.

27 травня стало відомо, що 363 активістів і діячів культури підписалися під зверненням до канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом урятувати українського політв'язня Сенцова, який оголосив голодування в російській в'язниці.

До цього президент РФ Володимир Путін зазначав, що не може звільнити Сенцова, оскільки його провину "доведено судом".