Суд дозволив українським правоохоронцям вести заочне розслідування щодо Поклонської

Поклонській інкримінують низку статей Кримінального кодексу України
Фото: EPA

У травні 2014 році Наталію Поклонську призначили "прокурором" анексованого Росією Криму, а пізніше обрали "депутатом" Держдуми РФ.

Апеляційний суд Києва 28 лютого відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвокатів колишнього "прокурора" анексованого Криму, "депутата" Держдуми РФ Наталії Поклонської. Про це повідомляє прес-служба суду.

Захист Поклонської хотів оскаржити ухвалу Печерського райсуду Києва від 20 вересня 2017 року про спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо "екс-прокурора Криму".

У такий спосіб щодо Поклонської буде проходити заочне розслідування.

Її підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення влади), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу, які запровадили санкції проти РФ. 2 травня 2014 року президент РФ Володимир Путін призначив громадянку України Поклонську прокурором Криму.

13 травня 2014 року ЄС заборонив Поклонській в'їзд на територію ЄС і заморозив її активи.

18 вересня 2016 року в Росії пройшли вибори до Держдуми VII скликання. У списку партії "Единая Россия" Поклонська йшла четвертим номером у 34-й регіональній групі від міста Севастополя.

Верховна Рада України визнала новий склад Держдуми РФ нелегітимним. У ЄС нагадали, що Крим – це територія України, відповідно, результатів виборів на півострові не буде визнано.