2022 року на КПВВ "Каланчак" та "Чонгар" будуть доступними регулярні перевезення – Верещук

Верещук: Нам треба запропонувати легальний шлях
Фото з особистого архіву Ірини Верещук

2022 року на контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Каланчак" та "Чонгар" на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом будуть доступними регулярні перевезення. Про це заявила віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє пресслужба відомства.

"Я дякую місцевим керівникам, які обслуговують КПВВ у силу можливостей і в силу потреб. Однак у нас ще є завдання облаштувати тут аптечний пункт, приміщення банку та автобусну станцію для комфорту наших громадян. Ця робота почнеться із січня 2022 року", – наголосила Верещук.

Мінреінтеграції вже вирішує питання розміщення автостанцій на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" для налагодження автобусного сполучення від сервісних зон КПВВ на тимчасово окуповану територію та у зворотному напрямку. За словами Верещук, зараз розглядають можливість придбання чотирьох електромобілів для КПВВ, які перевозитимуть людей.

"Нам треба запропонувати легальний шлях. Нелегальні перевізники з'являються тоді, коли легальний шлях не працює, і ніхто цього не контролює. Саме це ми обговорювали сьогодні на засіданні з правоохоронними органами Херсонської області та АР Крим. Ми вже готові оголосити конкурс на придбання електромобілів у січні, тому до лютого це питання перевезення, коли ми говоримо від "нуля" і до населених пунктів, буде вирішене", – наголосила міністерка.

Також вона додала, що українці, які перетинають адміністративний кордон із Кримом, матимуть можливість вакцинуватися проти коронавірусу безпосередньо на КПВВ.

Контекст:

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. На адмінкордоні з півостровом працює два контрольні пункти в'їзду-виїзду: "Каланчак" та "Чонгар".