Названо ім'я артистки, яка оголосить результати голосування українського журі на "Євробаченні 2021"

Фінал "Євробачення 2021" відбудеться 22 травня
Фото: ЕРА

Українська співачка Tayanna (Тетяна Решетняк) 22 травня у фіналі міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2021" у прямому ефірі оголосить результати голосування національного журі України. Про це повідомляють 17 травня на сторінці українського "Євробачення" у Facebook.

"Спікером від України на "Євробаченні" стане Tayanna. Співачка під час фіналу конкурсу оголосить бали від українського професійного журі", – ідеться в публікації.

Контекст:

Tayanna двічі брала участь у національному відборі на "Євробачення" – 2017 року вона поступилася першістю групі O.Torvald, а 2018-го – співакові Melovin.

За правилами "Євробачення", глядачі можуть голосувати за вподобаного учасника конкурсу, крім представника своєї країни, надіславши повідомлення на його підтримку. Національне журі оцінює виступи конкурсантів за 12-бальною системою. У фіналі бали від глядачів і журі сумують, а результати у прямому ефірі оголошує спікер (глашатай). Переможцем конкурсу стає учасник, який набрав максимальну кількість балів.

"Євробачення 2021" проводитимуть на арені Ahoy у Роттердамі 18-го, 20-го і 22 травня. Участь у "Євробаченні 2021" візьмуть представники 39 країн.

Представник України, група Go-A, виступить у першому півфіналі під 15-м номером із піснею Shum.

Захід відбудеться у присутності 3,5 тис. глядачів – вони стануть учасниками експерименту, ініційованого урядом Нідерландів, метою якого є перевірка безпеки проведення масових заходів в умовах пандемії.