Пенн закликав організаторів премії "Оскар" надати слово Зеленському, пригрозивши в разі відмови бойкотом

Пенн назвав Зеленського людиною, "яка знається на фільмах і побудувала в цій сфері успішну кар'єру"
Фото: ЕРА

Американський актор і режисер Шон Пенн закликав організаторів церемонії вручення премії "Оскар" надати президенту України Володимирові Зеленському можливість виступити під час заходу в ніч із 27-го на 29 березня. Інакше актор закликав бойкотувати премію та пообіцяв знищити свою нагороду, яку отримав 2008 року. Про це він заявив 26 березня в інтерв'ю CNN.

Пенн наголосив, що якщо організатори відмовляться надати Зеленському майданчик для звернення щодо вторгнення РФ в Україну до глядачів і гостей церемонії, це стане "непристойним моментом у всій історії Голлівуду".

Пенн також назвав українського президента людиною, яка "знається на фільмах і побудувала в цій сфері успішну кар'єру".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

17 березня ведуча церемонії вручення кінопремії "Оскар", американська актриса Емі Шумер заявила, що попросила організаторів додати до програми виступ Зеленського.

Церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться у Dolby Theater (Лос-Анджелес). Список номінантів можна переглянути тут. Трансляцію церемонії вестиме американський канал ABC. Окрім Шумер, ведучими церемонії стали американські акторки Ванда Сайкс і Реджина Голл.

14 лютого стало відомо, що організатори кінопремії ввели нову номінацію для фільмів, у якій переможця визначатимуть глядачі через голосування в мережі.