"Укрзалізниця" запустить безконтактну оплату в електричках у тестовому режимі

В "Укрзалізниці" повідомили, що можуть запустити безконтактну оплату 2021 року
Фото: depositphotos.com

Пасажири "Укрзалізниці" на маршрутах "Київ – Фастів" та "Київ – Святошин" зможуть оплачувати проїзд безконтактно карткою або за телефоном, повідомили в компанії.

Компанія "Укрзалізниця" вводить безконтактну оплату в електричках на двох маршрутах: "Київ – Фастів" та "Київ – Святошин". Про це 5 жовтня повідомила пресслужба УЗ.

"Пасажири отримають можливість оплачувати проїзд безконтактно карткою або навіть телефоном і не стояти в чергах до квиткової каси. До речі, у ситуації з поширенням коронавірусу ця опція надзвичайно актуальна. Переваги отримає й залізниця, яка зможе бодай частково побороти проблему "зайців", – розповів директор філії "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

За його словами, партнер перевізника – компанія VISA – має технічні можливості для запуску проєкту вже 2021 року. На деяких станціях до наступного року планують установити турнікети і термінали з продажу квитків і безконтактної оплати.

В "Укрзалізниці" повідомили, що розробляють ще два проєкти  мобільні рішення щодо повідомлення пасажирів (інформація про розклад, вартість квитків у месенджерах) і створення лобі-зон на головних вокзалах.

"Укрзалізниця" – публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і приблизно 50% пасажирських перевезень, які здійснюють усіма видами транспорту; за обсягами вантажних перевезень посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії, ідеться на сайті компанії.