"Вони люблять вас усім серцем. Кожному можна знайти перетримку". Кухар розповіла, де можна на якийсь час залишити своїх тварин

Кухар: Серце обливається кров'ю
Фото: ekaterinakukhar_official / Instagram
Українська балерина Катерина Кухар 18 березня в Instagram закликала людей, які змушені евакуюватися під час війни Росії проти України, не кидати своїх тварин.

"Щоразу, коли я бачу пости про кинутих тварин, серце обливається кров'ю і ком підбирається до горла, адже вони – як малі діти: не вміють говорити і за себе постояти. Їм також дуже страшно, вони відчувають нашу тривогу, небезпеку, і, на жаль, їм нічого не поясниш. Єдиний спокій для них – це коли їхній друг поруч. Серце миттєво наповнюється теплом і любов'ю, коли бачиш фото людей, які подолали шлях завдовжки з тиждень, міцно тримаючи на руках своїх переляканих, часом досить важких вихованців", – написала вона.

Кухар зазначила, що часто тварин кидають.

"Я розумію, як усім нам зараз важко, але не кидайте своїх друзів менших, не зачиняйте їх у квартирах і не залишайте на вулиці. Вони люблять вас усім серцем. Кожному можна знайти перетримку", – запевнила вона.

Балерина звернула увагу, що на кордонах пропускають із тваринами навіть без документів. У Польщі, наприклад, їх можна зробити у ветеринарному центрі за кілька годин.

Кухар опублікувала список притулків, у яких можна залишити свого улюбленця:

– @dogs_adopt_kyiv – знайти/прилаштувати тварину;
– @zoopatrulkyiv – порятунок тварин у Києві;
– t.me/prykhystok – чат притулку;
– @uanimals.official – організація допомоги тваринам;
– t.me/houseforanimals – знайти/прилаштувати тварину.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Катерина Кухар – прима Національного академічного театру опери і балету України імені Шевченка з 1999 року. Вона заслужена (2012) та народна артистка України (2018). Улітку 2020 року стало відомо про призначення Кухар виконувачкою обов'язків директора Київського хореографічного училища.