Активіст організації "Кияни, об'єднуємося" заявив, що заступник Кличка монополізував виділення грошей на ЖКГ

Без дозволу від Пантелеєва ніхто би не дозволив одній фірмі займатися благоустроєм Києва, вважає активіст
Фото: kievvlast.com.ua

Компанія "Енерго-Інвест", яка виграє тендери на послуги для столиці, – це "ручна" фірма Петра Пантелеєва – заступника голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка, стверджує координатор проєктів громадської організації "Кияни, об'єднуємося" Володимир Бондар. Він заявив, що інших потенційних учасників до тендерів не допускають.

У Києві одна з компаній виграє тендери на багато послуг і перетворюється на монополіста за цілою низкою напрямів, заявив 31 липня у своєму Facebook координатор проєктів громадської організації "Кияни, об'єднуємося" Володимир Бондар.

"Ці багатоверстатники – ТОВ "Енерго-Інвест" – примудряються займатися в Києві і будівництвом фонтанів, і закупівлею для міста підземних сміттєвих контейнерів та озелененням території. У чому секрет такої успішності ТОВ "Енерго-Інвест", яка щорічно заробляє на киянах десятки мільйонів гривень? У тому, що це "ручна" фірма заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який відповідає за питання благоустрою та природного середовища, включно з озелененням. У КП "Київтеплоенерго" мені розповідали про те, як Пантелеєв буквально за руку приводив в офіс керівника комунального підприємства та одного зі співзасновників цієї фірми Сергія Фіщука", – написав активіст.

У Єдиному реєстрі юросіб України Фіщука вказано як одного із засновників ТОВ "Енерго-Інвест". Бондар стверджує, що фірма заздалегідь дістає інформацію про майбутні тендери.

"Далі проводять оцінку та складають ціну. Водночас інших потенційних учасників тендера фізично не пускають до огляду об'єкта – що автоматично робить ТОВ "Енерго-Інвест" безальтернативним переможцем. Чи варто говорити, що часто ціни за роботи надзвичайно завищені. А щоб це сильно не випирало, через ProZorro один і той самий тендер ділять на кілька частин. Водночас чистий прибуток фірмачів становить 4060% від суми всього тендера. Ясна річ, що без дозволу з боку КМДА (і конкретного заступника Кличка Пантелеєва) ніхто б не ввімкнув "зелене світло" одній фірмі заправляти благоустроєм Києва", – переконаний він.

Бондар додав, що про схеми у КМДА збираються розповісти представники столичного бізнесу, але вони зроблять це після зміни влади в Києві.

"До речі, спілкувався з учасниками ринку. Серед київських бізнесменів є люди, які після зміни влади в Києві (а рано чи пізно це станеться) хочуть вийти на пресконференцію і розповісти про махінації Пантелеєва і його команди. Силовим та правоохоронним органам буде дуже цікаво послухати про те, як працює один із заступників Віталія Кличка..." – підсумував автор.