На сайті Київради зареєстрували петицію про встановлення меморіальної дошки оперній співачці Мірошниченко

Із 1957 року Мірошниченко була солісткою Київського театру опери та балету, де працювала до 1994 року
Фото: Gordonua.com

Меморіальну дошку в Києві співачці Євгенії Мірошниченко пропонують установити за її особисті заслуги перед Україною, підняття престижу вітчизняного оперного мистецтва у світі, творчу та педагогічну діяльність.

На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію з проханням установити меморіальну дошку оперній співачці Євгенії Мірошниченко.

Дошку пропонують відкрити на фасаді будинку №5 на вулиці Терещенківській. Петицію зареєстрували 19 жовтня, її автором став син співачки Олег Мірошниченко.

"Народна артистка СРСР, народна артистка України, лауреат Державної премії СРСР, лауреат Державної премії Української РСР, Герой України, Почесний громадянин міста Києва – за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку музичної культури, підняття престижу вітчизняного оперного мистецтва у світі, багаторічну самовіддану творчу та педагогічну діяльність", – ідеться в тексті петиції.

Євгенія Мірошниченко народилася 12 червня 1931 року в Харківській області, померла 27 квітня 2009 року.

Із 1957 року була солісткою Київського театру опери та балету імені Тараса Шевченка, де працювала до 1994 року. У 1961-му стажувалася в Італії в театрі "Ла Скала".

Мірошниченко записувалася на радіо, випускала грамплатівки, багато гастролювала країнами світу.