Вкладники довгобуду увірвалися до будівлі КМДА, під час бійки один із протестувальників зламав ногу

Один із тих, хто штурмував будівлю КМДА, зламав ногу
Фото: golos.ua

Відомо як мінімум про одного постраждалого внаслідок штовханини, що супроводжувала прорив протестувальників до КМДА.

До будівлі Київської міської державної адміністрації увірвалося кілька десятків протестувальників. Про це повідомила УНН прес-секретар управління Національної поліції у Києві Оксана Блищик.

"Була акція: люди пішли скопом одне на одного. Постраждав один чоловік... Він застрибнув на турнікет, його звідти зіштовхнули, нога застрягла, унаслідок чого він отримав перелом ноги", – розповіла Блищик.

Вона зазначила, що поліція нікого з мітингувальників не затримувала.

Відео: Київські Новини / YouTube

За інформацією "Інтерфакс-Україна", учасники акції вимагали відновити довгострокове будівництво житлового комплексу "Перлина Троєщини". За їхніми словами, першу та другу черги будівництва вже здали в експлуатацію, однак третю чергу будівництва не можуть розпочати через відсутність дозволу на будівництво.

Депутати Київради подали питання на голосування і 97 голосами дали згоду на розроблення проекту будівництва. Після цього протестувальники припинили блокувати будівлю КМДА.

ЖК "Перлина Троєщини" будувала група "УКЗ" Анатолія Войцеховського. Улітку 2016 року його затримали і повідомили про підозру за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного захоплення земельної ділянки територіальної громади Києва на вулиці Закревського, 42, а також заволодіння шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

17 липня 2016 року Печерський суд Києва заарештував Войцеховського на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 14 млн грн. 27 липня 2016 року його відпустили під заставу. 8 серпня 2016 року Апеляційний суд Києва відмовився змінювати забудовнику запобіжний захід.

15 серпня 2016 року нардеп від фракції Блоку Петра Порошенка Дмитро Білоцерковець написав у Facebook, що Войцеховський утік до Росії одразу після того, як суд звільнив його під заставу. Інформацію про втечу спростували адвокат Войцеховського і Міністерство внутрішніх справ.

9 грудня 2016 року ГПУ передала справу в Деснянський районний суд Києва.