Бізнесмен назвав ескалатор на київському вокзалі, що не працює, символом українських реформ

Ескалатор на київському вокзалі часто ремонтують
Фото: Сергій Лещенко / Facebook

Київський бізнесмен Ілля Кенігштейн порівняв те, що відбувається з ескалатором на головному залізничному вокзалі Києва, із чарівництвом із книг про Гаррі Поттера.

Ескалатор центрального залізничного вокзалу Києва, який періодично не функціонує, символізує реформи в Україні. Таку думку у Facebook висловив київський бізнесмен Ілля Кенігштейн.

"Незважаючи на зміну топ-менеджера дороги, незважаючи на критику натовпу українських інфлюенсерів, які перетворили цей ескалатор на мем, незважаючи на зусилля цілого міністра інфраструктури й чергу пов'язаних із цим скандалів, ескалатора на головному київському залізничному вокзалі так і не полагодили. Не змогли. Механізм саморушних сходинок виявився сильнішим за досвідчених технократів і міцних господарників", – написав він.

Бізнесмен зазначає, що іноді механізм працює.

"Коли працює – невідомо. Для одного очевидця – працює, для іншого – ні. Рано вранці працює, пізно – ні. Уночі працює – удень ні. Або навпаки... Повний Гоґвортс (школа чарівників із книги про Гаррі Поттера. – "ГОРДОН")", – заявив він.

Кенігштейн уважає те, що відбувається, "суцільною маніпуляцією свідомістю".

"Начебто ескалатор полагодили, а насправді ні. Начебто валютна лібералізація трапилася – а насправді ні. Начебто корупціонерів саджають – а насправді ні. Начебто прибирають сніг – а насправді ні. Начебто 144 реформи запустили – а насправді ні. Цей ескалатор і є символом наших реформ. Символ влади, яка завдяки ось таким наперстковим маніпуляціям примудрилася за 26 років загнати нашу країну на узбіччя цивілізації, перетворивши Україну з її колосальними ресурсами і людським потенціалом на глуху провінцію, у якій погано ремонтують дороги, погано прибирають сніг, роками не можуть полагодити центральний ескалатор на головному вокзалі і водять народ за ніс, розповідаючи про реформи та інновації", – написав бізнесмен.