Київрада продовжила заборону на використання в місті піротехніки

Рішення підтримало 87 депутатів
Фото: kmr.gov.ua

Феєрверки та салюти в той час, коли у країні відбуваються бойові дії, "абсолютно неприйнятні", зазначив на засіданні Київради заступник мера Києва Володимир Прокопів.

17 травня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення продовжити заборону на заходи та видовища з використанням піротехніки до завершення війни на Донбасі. Про це повідомляє сайт Київради.

"За" проголосувало 87 депутатів (усього в раді 120 депутатів).

У Київраді пояснили, що попередня заборона, введена у грудні 2014 року, діяла до завершення антитерористичної операції на Донбасі.

"Наше рішення подовжує заборону використання піротехнічних засобів у столиці на час проведення в Україні заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ на Донбасі. Ми маємо поважати співвітчизників, які захищають батьківщину від російського агресора", – заявив на засіданні Київради заступник мера Києва Володимир Прокопів.

За його словами, феєрверки та салюти в той час, коли у країні відбуваються бойові дії, "абсолютно неприйнятні".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

30 березня 2018 року антитерористичну операцію на Донбасі змінили на операцію Об`єднаних сил.