Кличко розповів, коли в Києві почнуть опалювальний сезон

Першими в Києві до тепла під'єднають школи, лікарні й дитячі садки
Фото: depositphotos.com

14 жовтня в Києві почнуть опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитячих садків й інших закладів соціальної сфери. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив у Telegram 10 жовтня. 

За його словами, тепло під'єднуватимуть за індивідуальними заявками керівників установ, враховуючи "функціональну специфіку". 

"Житлові будинки розпочнуть підключати, коли середньодобова температура опуститься до +8 °С протягом трьох діб і зберігатиметься тенденція до похолодання", – додав він.

Торік об’єкти соціальної інфраструктури в Києві розпочали під'єднувати до тепла 9 жовтня

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України, вони призвели до вимкнень електроенергії. 4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ. Увесь цей обсяг утрачених потужностей до початку опалювального сезону відновити не вдасться, і "легкої прогулянки" взимку не буде, заявляли в "Укренерго". 

6 вересня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна має шанс пройти зиму без вимкнень електрики, якщо Росія не завдасть ударів, які критично вплинуть на енергосистему. 24 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія має намір атакувати три українські АЕС.