У Києві напали на журналістку каналу NewsOne, поліція відкрила провадження

Невідомий вибив із рук журналістки мікрофон і лампадку
Скріншот: NEWSONE / YouTube

Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України через напад на журналістку каналу NewsOne Віолетту Товкес, яка робила репортаж із церемонії вшанування пам'яті жертв голодоморів у Києві.

Невідомий напав на журналістку телеканала NewsOne Віолетту Товкес у прямому ефірі на церемонії вшанування пам'яті жертв голодоморів, яка відбулася в Києві 28 листопада. Відео інциденту опублікували на YouTube-каналі NewsOne.

Кореспондентка розповідала про перебіг заходів із нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій. О 16.03 до неї підійшов чоловік у масці, вибив із рук мікрофон і лампадку, а також почав штовхати журналістку.

Відео: NEWSONE / YouTube

Того самого дня у пресслужбі київської поліції у Facebook повідомили, що відкрили провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Сама Товкес у своєму Instagram розповіла, що нападник трохи ушкодив їй руку, коли вибивав лампадку з рук.

"Важливо те, що я залишилася жива. Я зараз маю нормальний стан. Звісно, трішки болить рука, тому що удар був такий, достатньо сильний, коли вбивали лампадку", – заявила Товкес.

Також журналістка повідомила, що вже провела власне розслідування. Вона покадрово переглянула відео нападу, на якому добре видно обличчя нападника. Також вона зазначила, що побачила на заставці його телефона зображення, яке свідчить про його належність до однієї з організацій. Але її назви Товкес поки що вирішила не розкривати.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Віолетта Товкес (@violettatovkes)

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко засудив напад на журналістку і поклав відповідальність за зростання агресії на політиків, які поділяють журналістів на "правильних" і "неправильних". Про це він написав 29 листопада у своєму Facebook.

"Журналісти в Україні не повинні боятися виконувати свої професійні обов'язки та не мають ховати мікрофони чи логотипи своїх ЗМІ. Публіка, яка нападає на журналістів, має отримувати від держави жорстке покарання. А політики, які сіють ворожнечу, мають піддаватися громадському осуду", – зазначив він.