У Києві відновили дві третини генерувальних потужностей після ракетних обстрілів РФ – КМДА

Енергооб'єкти Києва зазнали понад десяток обстрілів, унаслідок чого було виведено з ладу більше ніж половине генерувальних потужностей, розповів Пантелеєв
Фото: Київська міська державна адміністрація - КМДА / Facebook

Київ відновив дві третини власних генерувальних потужностей після російських ракетних обстрілів. Про це 6 липня повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, його цитує офіційний портал Києва.

За словами Пантелеєва, столичні енергооб'єкти зазнали понад десяток обстрілів, унаслідок чого було виведено з ладу більше ніж половину генерувальних потужностей.

"Проведено колосальну роботу, і зараз дві третини – відновлено... Енергетичні об'єкти міста, що будувалися переважно в радянський період, отримують модернізацію і стають набагато ефективнішими", – наголосив заступник голови КМДА.

Пантелеєв розповів, що в Києві планують децентралізувати систему виробництва електроенергії й тепла, побудувавши ТЕЦ малої та середньої потужності.

Окрім того, місто "розвиває кластер автономності об'єктів в умовах можливої відсутності електроенергії", додав він.

Пантелеєв нагадав, що в Києві приблизно 11 тис. багатоповерхівок, із яких значна частина має інженерне обладнання, котре залежить від електроенергії.

Контекст:

В Україні через російські повітряні атаки на енергосистему країни із травня знову почали масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

Державна інспекція з енергетичного нагляду прогнозувала 19 червня, що протягом найближчих півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. Полегшення очікують лише в серпні, коли з ремонту виведуть атомні енергоблоки.

На початку липня президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна працює над збільшенням імпорту електроенергії з ЄС.