Кіберполіція України та іноземні правоохоронці викрили майданчик у DarkNet з обігом майже $22 млн, де продавали персональні дані

Кіберполіція викрила групу хакерів
Фото: mvs.gov.ua

Кіберполіція України встановила, що четверо українців були причетними до створення та адміністрування однієї з найвідоміших онлайн-платформ із продажу персональних даних у DarkNet. Документували злочинну діяльність правоохоронці України, Індонезії, Домініканської Республіки, Іспанії та Франції.

Департамент кіберполіції Нацполіції України в межах міжнародного співробітництва викрив один із віртуальних каналів поширення хакерами викраденої персональної інформації інтернет-користувачів. Про це 27 грудня повідомила прес-служба МВС України.

Поліцейські встановили, що четверо українців були причетними до створення та адміністрування однієї з найвідоміших онлайн-платформ із продажу персональних даних у DarkNet.

Документували злочинну діяльність правоохоронці України, Індонезії, Домініканської Республіки, Іспанії та Франції.

"Хакери впродовж останніх п'яти років безперешкодно отримували доступ до облікових записів PayPal, Amazon, eBay, Wells Fargo, Sun Тrust, Bank of America. Жертвами від їхніх дій стали як громадяни України, так і мешканці Канади, Великобританії, Іспанії, Франції. Для отримання доступу вони використовували спеціально створене шкідливе програмне забезпечення", – повідомили у МВС.

Серед поширюваної інформації були логіни, паролі, персональні дані користувачів, їхні номери телефонів, реквізити банківських карток та інші необхідні для авторизації дані.

Один обліковий запис коштував $2,5, а обліковий запис із паролем до електронної пошти – $5.

"Приблизний загальний річний обіг онлайн-платформи становив майже $22 млн", – повідомила прес-служба.

Під час обшуків у Києві, Одеській та Волинській областях правоохоронці вилучили комп'ютери, мобільні телефони і чорнові записи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).