"Лікували так, що мало не краще, ніж раніше". Осмаєв написав перший пост у Facebook після поранення

Осмаєв: Був момент, коли здавалося, що настав час зустрітися із друзями, які віддали життя, захищаючи батьківщину
Фото: Adam Osmaev / Facebook

Український доброволець чеченського походження Адам Осмаєв подякував усім, хто надавав йому допомогу і переживав після поранення.

Командир українського добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва Адам Осмаєв уперше після поранення опублікував повідомлення у Facebook, у якому написав про покращення самопочуття.

"Дякую всім, хто переживав. Був момент, коли здавалося, що настав час зустрітися з дорогими друзями, які віддали життя, захищаючи батьківщину, чи то на Кавказі, чи в Україні. Але Всевишній розпорядився інакше, і земні ангели з медиків Києва залікували так, що мало не краще, ніж раніше", – сказано в публікації.

"На зло ворогам скоро знову буду у строю", – пообіцяв Осмаєв.

1 червня в Києві чоловік, який видавав себе за французького журналіста, стріляв у Осмаєва. Дружина добровольця Аміна Окуєва вистрілила у відповідь.

Чоловіків госпіталізували у важкому стані. Одна куля пробила навиліт праву легеню Осмаєва, писав журналіст Юрій Бутусов.

За даними "Еспресо", напад скоїв чеченський кілер із Санкт-Петербурга Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько Дінго. 3 червня зловмиснику повідомили про підозру.

Адам Осмаєв – виходець із Чечні. Його обвинувачували в підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна. РФ просила Україну про екстрадицію Осмаєва у 2012 році.

18 листопада 2014 року суд в Одесі зняв з Осмаєва обвинувачення в замаху на Путіна, але визнав винним за трьома статтями Кримінального кодексу України – "незаконне поводження з вибуховими речовинами", "знищення чужого майна через необережність" і "перетинання державного кордону України за підробленими документами". Його засудили до двох років і дев'яти місяців ув'язнення (цей термін дорівнював проведеному в СІЗО) і звільнили відразу в залі суду.

Із грудня 2014 року Осмаєв брав участь в антитерористичній операції на Донбасі.