"Люди вмирали на очах, це дуже страшно". Постраждала під час аварії суховантажу в Туреччині заявила, що судно затонуло за кілька хвилин

Суховантаж Volgo Balt 214 затонув уранці 7 січня
Фото: ЕРА (архів)

Старший помічник капітана і третій механік суховантажу Volgo Balt 214 загинули за кілька хвилин до порятунку, розповіла член екіпажу судна Тетяна Будко.

Оперативність турецьких рятувальників допомогла уникнути більшої кількості жертв під час аварії суховантажу Volgo Balt 214. Про це під час зустрічі з послом України в Туреччині Андрієм Сибігою заявила член екіпажу судна Тетяна Будко, повідомляє "Укрінформ".

За її словами, суховантаж занурився під воду за лічені хвилини. Член екіпажу зазначила, що старший помічник капітана і третій механік загинули за кілька хвилин до порятунку.

"Я була внизу, на камбузі, коли почула сигнал тривоги, побігла за рятувальним жилетом, вибігла на корму, почала його одягати. Був уже великий крен. Для того щоб потрапити у воду, мені треба було спуститися на спині", – додала Будко.

"Люди вмирали на очах, це дуже страшно. Зі мною це вперше", – заявила вона.

Суховантаж Volgo Balt 214 під прапором Панами з вантажем вугілля вийшов із російського порту Азов у турецький Самсун. Уранці 7 січня він затонув, за попередніми даними, від удару хвилі. Із 13 осіб на борту загинуло шестеро – четверо українців і двоє громадян Азербайджану.

Сімох українців, яким вдалося вижити після катастрофи, доправили до лікарні міста Самсуна.

8 січня посол поінформував, що рятувальники підняли тіла трьох загиблих. Усі вони виявилися українцями.

10 січня усіх постраждалих українців виписали з лікарні.