Під час акції протесту через смерть хлопчика в Переяславі-Хмельницькому постраждало двоє правоохоронців – поліція

У Переяславі-Хмельницькому активісти кидали димові шашки й палили фаєри
Фото: kv.npu.gov.ua

На акції протесту через смерть п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому двоє правоохоронців дістали травми ніг, повідомили в поліції Київської області.

Увечері 4 червня під час мітингу через смерть п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова біля відділення поліції в Переяславі-Хмельницькому постраждало двоє поліцейських. Про це 5 червня повідомила прес-служба поліції Київської області.

У відомстві зазначають, що в акції брало участь приблизно 50 людей.

"Серед громадян, які прийшли на мирну акцію, були агресивно налаштовані молодики у балаклавах. Вони кидали димові шашки, палили фаєри та розмальовували фарбою асфальтне покриття. У результаті таких хуліганських дій двоє працівників поліції отримали травми нижніх кінцівок", – розповіли у прес-службі.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Чоловіки завдали шкоди місту Переяслав-Хмельницький, і після того, як буде встановлено суму матеріальних збитків, матеріали справи передадуть до суду, додали у прес-службі.

Акції через смерть хлопчика 4 червня відбувалися по всій території України.

П'ятирічний Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня. 3 червня він помер у лікарні в Києві. За даними Нацполіції, дитина загинула від випадкового пострілу, зробленого одним із двох поліцейських, які "перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп'яніння".

4 червня Голосіївський райсуд Києва заарештував підозрюваних – Володимира Петровця та Івана Приходька – на два місяці без права внесення застави. Їх повідомили про підозру у хуліганстві із застосуванням зброї та умисному вбивстві.

У зв'язку з інцидентом керівників Переяслав-Хмельницького відділення поліції усунули від виконання службових обов'язків, голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив відправити його на Донбас.

Адвокат сім'ї постраждалих Олександр Щербина заявив, що в момент пострілу поряд із поліцейськими перебував ще один чоловік, який фігурує у кримінальному провадженні як свідок, і неповнолітній син одного з підозрюваних.

Слідство перевіряє версію про те, що вистрілити в дитину міг 14-річний син одного з поліцейських.