Після пожежі в дитячому таборі "Вікторія" ДСНС вимагає закрити майже 40 закладів в Одеській області

Вовк: ДСНС передала 39 позовів до суду з метою закриття закладів, що порушують пожежну безпеку
Фото: Одеська обласна державна адміністрація / Facebook

Лише за місяць в Одеській області складено 559 адміністративних протоколів через порушення норм пожежної безпеки.

Державна служба з надзвичайних ситуацій продовжує позапланову перевірку соціальних установ Одеської області після пожежі, яка сталася в дитячому таборі "Вікторія" і забрала життя трьох дівчаток. Про це заявив на засіданні тимчасової комісії з вивчення обставин трагедії заступник голови обласного управління ДСНС Михайло Вовк, повідомила Одеська облдержадміністрація у Facebook.

"Триває позапланова перевірка соціальних закладів Одещини. Лише за місяць складено 559 адміністративних протоколів через порушення норм пожежної безпеки. Направлено 39 позовів до адміністративного суду з метою закриття деяких закладів", – сказав Вовк.

За його словами, зараз розробляють заходи додаткового оповіщення соціальних установ під час надзвичайних ситуацій, для цього необхідно понад 7 тис. грн на кожний об'єкт.

Зі свого боку, перший заступник голови Одеської ОДА Олександр Терещук зазначив, що всім керівникам районів і міст області доручено усунути недоліки щодо стану пожежної безпеки у школах, лікарнях тощо.

Увечері 15 вересня в дитячому таборі "Вікторія" на вулиці Дача Ковалевського в Одесі спалахнула пожежа. У таборі перебувало 150 дітей, 42 з них – в охопленому вогнем корпусі. Загинуло три дівчинки: Анастасія Кулініч, Софія Мазур та Сніжана Арпентій. Вони жили в таборі в одній кімнаті.

Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі за статтею про порушення норм пожежної безпеки.

18 вересня директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна заарештували без права застави.

Цього ж дня на два місяці без права застави заарештували виховательку дитячого табору, яку 28 вересня відпустили на поруки нардепів від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма і Григорія Шверка.

31 жовтня стало відомо, що прокуратура повідомила про підозру керівнику районного відділення ДСНС.