Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом нападу зловмисників із "коктейлями Молотова" на Андріївську церкву

Інцидент стався сьогодні вранці
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці після інциденту із закиданням дверей Андріївської церкви в Києві "коктейлями Молотова" знайшли на її території рюкзак, який, імовірно, належить зловмисникам.

За фактом інциденту біля Андріївської церкви в Києві правоохоронці відкрили два кримінальні провадження. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Сьогодні вранці невідомі кинули "коктейлі Молотова" у двері церкви. Охоронці намагалися затримати зловмисників, проте ті втекли.

Під час огляду території співробітники столичної поліції виявили в церкві рюкзак, який, імовірно, належить правопорушникам, зазначили у відомстві.

"Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 15, ст. 194 Кримінального кодексу України (замах на умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)", – повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

У поліції зазначили, що зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.