Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом сутичок під ГПУ

За фактом сутичок під ГПУ поліція відкрила два кримінальні провадження
Фото: hromadske.ua

За фактом зіткнень біля будівлі Генпрокуратури України поліція відкрила кримінальні провадження за статтями "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" і "хуліганство".

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом сутичок біля будівлі Генеральної прокуратури України в Києві 17 вересня. Про це повідомляють на сторінці столичної поліції у Facebook.

"За фактами подій під ГПУ відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство)", – ідеться в повідомленні.

Ще одне кримінальне провадження відкрили через напад на знімальну групу телеканала. У поліції не уточнили, про який канал ідеться, але раніше стало відомо про напад на журналістку телеканала NewsOne Дарину Білеру. Невідома жінка підійшла до знімальної групи і вдарила журналістку по голові рукою. 

17 вересня біля будівлі Генеральної прокуратури України відбулися зіткнення між силовиками і представниками націоналістичних рухів. Активісти протестують проти видання РФ громадянина цієї країни Тимура ТумгоєваУ батальйоні імені Шейха Мансура, який бере участь у бойових діях на Донбасі у складі "Української добровольчої армії", заявили, що Тумгоєв був бійцем їхнього підрозділу. Заступник генпрокурора України Євген Єнін повідомив, що підтверджень участі в АТО екстрадований не надав.

Під час заворушень на акції біля будівлі Генпрокуратури постраждало семеро поліцейських.