Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів під час протестів під ГПУ

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів
Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці кваліфікують напад на журналістку NewsOne Дарину Білеру як перешкоджання професійній діяльності журналістів за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів одного з телеканалів під час заворушень біля Генеральної прокуратури України в Києві 17 вересня. Про це повідомляють на сторінці столичної поліції у Facebook.

"Під час прямого включення на акції біля будівлі Генпрокуратури невідомі кидали яйця в знімальну групу телеканала, і жінка вдарила журналістку в обличчя", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці кваліфікують подію як перешкоджання професійній діяльності журналістів за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Потерпілих провели до Печерського управління поліції, аби вони написали заяви про те, що трапилося, і дали свої пояснення.

У поліції не уточнили, про який канал ідеться, але раніше стало відомо про напад на журналістку телеканала NewsOne Дарину Білеру. Невідома жінка підійшла до знімальної групи телеканала і вдарила журналістку по голові рукою.

17 вересня біля будівлі Генеральної прокуратури України відбулися сутички між силовиками та представниками націоналістичних рухів. Активісти протестують проти видання РФ біженця з Інгушетії Тимура Тумгоєва.

Під час заворушень на акції біля будівлі Генпрокуратури постраждало семеро поліцейських.