Поліція відкрила три кримінальні провадження через події під Верховною Радою

Станом на 11.00 18 жовтня грубих порушень порядку під Радою не зафіксовано
Фото: EPA

Під час масових акцій біля Верховної Ради 17 жовтня правоохоронці нікого не затримали, заявили у поліції Києва.

Правоохоронці відкрили три кримінальні провадження у зв'язку з подіями під Верховною Радою 17 жовтня, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Зазначають, що 17 жовтня під час масових заходів біля Верховної Ради постраждало чотири людини, серед них – співробітник поліції.

"26-річний поліцейський роти особливого призначення і 64-річний житель Івано-Франківської області із травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані у стаціонар. Двом іншим постраждалим надана медична допомога на місці. Офіційних звернень постраждалих громадян щодо отримання тілесних ушкоджень до поліції не надходило", – ідеться у повідомленні.

Відкрито три кримінальні провадження: за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (грабіж) та ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

За порядком в урядовому кварталі Києва стежить приблизно 3 тис. поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. "У залежності від оперативної обстановки кількість правоохоронців може змінюватися", – ідеться в повідомленні.

Крім того, за словами голови поліції Києва Андрія Крищенка, намети, які мітингувальники розбили на проїжджій частині вулиці Грушевського, значно ускладнили рух у столиці.

"Для належного забезпечення правопорядку і недопущення будь-яких правопорушень учасників мирних заходів будуть перевіряти у фільтраційних пунктах і вибірково ручними металошукачами. У деяких громадян також будуть перевіряти документи, які засвідчують їх особу", – заявив Крищенко.

Протягом 17 жовтня правоохоронці нікого не затримували. Станом на 11.00 18 жовтня грубих порушень громадського порядку не зафіксовано.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – скасувати депутатську недоторканність, створити антикорупційний суд і внести зміни у виборче законодавство.

Приблизно о 16.15 під Радою почалися сутички, було застосовано сльозогінний газ.

Активісти встановили на проїжджій частині вулиці Грушевського наметове містечко, яке, за їхнім задумом, простоїть як мінімум до 19 жовтня.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв запевнив, що правоохоронці не будуть зносити намети.

Нардеп від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що ніч на 18 жовтня у наметовому містечку пройшла спокійно.