Пожежу на хімічному заводі в Калуші ліквідували – ДСНС

Пожежу ліквідували
Фото: Володимир Микитин / Facebook

Причину виникнення пожежі на хімічному заводі в Калуші Івано-Франківської області встановлюють, постраждалих немає, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки.

Пожежу на хімічному заводі "Карпатнафтохім" у Калуші Івано-Франківської області ліквідовано, повідомляє 13 січня прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"13 січня о 10.44 пожежу в Калуші на території ТОВ "Карпатнафтохім" ліквідовано. До гасіння пожежі залучалося 20 одиниць техніки та 110 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС в області", – ідеться в повідомленні.

Причину виникнення пожежі встановлюють, постраждалих немає.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на виробництві) Кримінального кодексу України.

Пожежа почалася 12 січня, увечері цього самого дня її локалізували. Місцевий сайт "Курс" повідомив, що на місці пожежі на заводі лунали вибухи. За даними видання, горіла установка з виробництва олефінів, введена в експлуатацію в жовтні 2005 року. Розробник проекту – компанія Linde (Німеччина) за технологією Axens (Франція). Обсяг інвестицій становив $15 млн.

ТОВ "Карпатнафтохім" відновило роботу в червні 2017 року після п'ятирічного простою, за даними Zaxid.net. Завод виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ.