СБУ затримала бойовика "ДНР", який приїхав на підконтрольну уряду територію оформлювати українські паспорти

Затриманий був членом бандформування "Пятнашка"
Фото: ssu.gov.ua

Житель Краматорська вступив до лав терористичної організації "ДНР" у 2015 році, зазначили у Службі безпеки України.

Служба безпеки України затримала бойовика терористичної організації "ДНР". Про це пресцентр СБУ повідомив 7 серпня.

"У 2015 році мешканець Краматорська вступив до лав терористичної організації "ДНР". Зловмисник "служив" автоматником у складі п'ятої окремої механізованої бригади "ДНР", у бандформуванні "Пятнашка" і так званому козачому 11-му батальйоні "ЛНР". Також бойовик збирав інформацію про чисельність, дислокацію та маршрути пересування українських військових", – ідеться в повідомленні.

Чоловіка затримали, коли він був у гостях у родичів на підконтрольній уряду території України, куди він прибув для оформлення внутрішнього й закордонного українських паспортів. Його повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи організації), він перебуває під арештом.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.