Соратник Коломойського Боголюбов виїхав з України за підробленими документами – ЗМІ

За даними УП, Боголюбов виїхав поїздом
Скріншот: МЕНОРА / YouTube

Український бізнесмен Геннадій Боголюбов, який разом з Ігорем Коломойським був співвласником "ПриватБанку", у червні незаконно виїхав з України. Про це 7 липня повідомила "Українська правда" з посиланням на джерела у прокуратурі й серед бізнесменів.

За даними видання, Боголюбов покинув Україну в ніч на 24 червня поїздом "Київ (Україна) – Хелм (Польща)".

Причиною "втечі" УП називає підготовку співробітниками Бюро економічної безпеки України підозри у справі "ПриватБанку".

"Боголюбов виїхав із країни за підробленими документами, але в Польщу в’їхав за особистими. Наразі бізнесмен в Австрії. Також, за даними джерел, 6 липня взяли під варту прикордонника, який йому забезпечив виїзд", – стверджують журналісти.

"Українська правда" наголосила, що після націоналізації "ПриватБанку" Боголюбов разом із Коломойським "став об'єктом численних юридичних розслідувань, пов'язаних із виведенням коштів із банку та іншими фінансовими махінаціями".

Контекст:

62-річний співвласник групи "Приват" Боголюбов посідає 2692-ге місце в рейтингу Forbes. Його статки за рік становили $1 млрд. Боголюбов – один із п'яти українців у цьому рейтингу.

Із лютого представницею України при міжнародних організаціях у Відні (Австрія, куди, за даними УП, виїхав Боголюбов) працює 41-річна Еміне Джапарова, яка цього року, як писали ЗМІ, народила дитину від Боголюбова.