Суд вибиратиме запобіжний захід для другого підозрюваного у справі Гандзюк у закритому режимі

Правоохоронці підозрюють Віктора Горбунова у придбанні сірчаної кислоти, якою облили Гандзюк
Фото: Mariana Pietsukh / Facebook

Адвокат другого підозрюваного в нападі на співробітницю міськради Херсона Катерину Гандзюк Віктора Горбунова клопотав про проведення судового засідання над його підзахисним у закритому режимі через те, що попередні свідчення Горбунова нібито містять відомості, які мають суттєве значення у встановленні істини.

Суд вибиратиме запобіжний захід другому підозрюваному в нападі на співробітницю міськради Херсона Катерину Гандзюк у закритому режимі. Про це повідомляє "Українська правда".

Правоохоронці підозрюють Віктора Горбунова 1991 року народження у придбанні сірчаної кислоти, якою облили Гандзюк.

Адвокат підозрюваного подав клопотання про судове засідання в закритому режимі. Він пояснив, що попередні свідчення Горбунова містять відомості, які мають суттєве значення у встановленні істини. На його думку, розголошення цих відомостей може зашкодити виявленню всього кола осіб, які вчинили злочин.

Адвокат додав, що свідчення його підзахисного становлять небезпеку для життя та здоров'я, бо стосуються осіб, які вчинили замах на вбивство.

Сторона обвинувачення підтримала клопотання захисника.

Співробітницю міської ради Херсона Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла. Кислота потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її на літаку доправили у Київ для подальшого лікування.

Спочатку правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Але згодом поліція двічі змінювала кваліфікацію: спочатку – на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого", потім – на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляли, що слідство розглядає кілька версій інциденту, серед яких службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутові конфлікти.

3 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала підозрюваного в нападі. Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко розповів, що підозрюваний Микола Новіков є членом одного зі злочинних угруповань Херсонської області. Правоохоронці встановили, де було придбано сірчану кислоту. Суд заарештував Новікова 6 серпня.

11 серпня журналісти опублікували інтерв'ю з двома жителями Львова, які з 27 липня до 1 серпня відпочивали в Херсонській області з Новіковим і сім'єю його сестри Ірини. Свідки розповіли, що Новіков нікуди надовго не відходив.

17 серпня стало відомо про затримання ще двох підозрюваних. Одного з них камери відеоспостереження зафіксували під час придбання сірчаної кислоти.

У матеріалах справи Гандзюк ідеться, що на неї напали на замовлення правоохоронців і держорганів.