Вибух у Києві. Маляр уважає, що ціллю замаху міг бути екс-співробітник МВС, який проходив повз

На думку Маляр, версія замаху на життя Мормеля "абсолютно логічна"
Фото: Анна Маляр / Facebook

Якщо вибухівку підкладають у мопед, як під час вибуху у Києві 25 жовтня, то планують, що людина, на яку скоюють замах, буде проходити повз, зазначила юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр.

Ціллю вибуху, що прогримів 25 жовтня біля телеканала "Еспресо", міг бути не народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, а перехожий, колишній співробітник Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Михайло Морміль, який унаслідок НП помер. Таку думку "Громадському радіо" висловила юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр.

Морміль, за даними ЗМІ, жив поряд із телеканалом.

"На відео (із камер спостереження. – "ГОРДОН") видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру перебував саме загиблий, який проживав у цьому будинку. А сам Мосійчук, Бала (політолог Віталій Бала дістав поранення. – "ГОРДОН") були на певній відстані", – зазначила експерт.

Вона вважає, що під час організації замаху на Мосійчука вибухівку заклали б у його машину.

"Якщо цю вибухівку підкладають у мопед, мотоцикл і так далі, то планують, що людина буде проходити повз", – сказала Маляр.

На її думку, версія замаху на життя Мормеля "абсолютно логічна" і її мають розглядати слідчі.

Увечері 25 жовтня на вулиці Адама Міцкевича в Києві біля телеканала "Еспресо" стався вибух. Кримінальну справу відкрили за статтею "теракт", слідство веде Служба безпеки України.

Першою жертвою став охоронець Мосійчука Руслан Кушнір, другою – випадковий перехожий, підполковник міліції у відставці Михайло Морміль.

Поранення крім Мосійчука дістали політолог Віталій Бала і жінка, яка поверталася додому з роботи.

На думку нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька, замовником замаху на Мосійчука є глава Чечні Рамзан Кадиров. Той спростував звинувачення.

Народний депутат від "Народного фронту", член колегії МВС України Антон Геращенко розповів, що за 20 хвилин до закінчення ефіру, в якому брали участь Мосійчук та Бала, невідомий залишив біля будівлі телеканала скутер із вибуховим пристроєм. Його увімкнули дистанційно.