Жданов: Версія з "Тором" – дуже слабка. Іран допустив наших фахівців на місце катастрофи літака МАУ. Вони не бояться показати обшивку

Жданов: Усю політичну вигоду від цієї ситуації матимуть США. А Іран на "вилці", причому обидва варіанти погані
Фото: Олег Жданов / Facebook

Якби в літак МАУ, що розбився в Ірані, влучила ракета зенітного комплексу "Тор", борт рознесло б у повітрі, сказав у коментарі виданню "ГОРДОН" колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковник запасу Олег Жданов.

Версія ураження літака "Міжнародних авіаліній України", що розбився в Ірані, ракетою зенітного комплексу "Тор" видається вкрай слабкою, сказав у коментарі виданню "ГОРДОН" колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковник запасу Олег Жданов.

"США, Канада і Великобританія завжди були союзниками. І тут вони одностайно, витримавши паузу, заявляють, що наш літак збили іранським ППО. Комплекс "Тор" працює точно так само, як і "Бук". Він не влучає в ціль, а вибухає поряд з об'єктом. Там є система сповіщення "свій – чужий". Якщо комплекс працює в автоматичному режимі, то, діставши позначку "свій", ціль одразу ж класифікують як свою. І ракет на неї не наводять. Отже, у цьому разі комплексом мали керувати в ручному режимі без увімкнення системи сповіщення. До речі, в тому ж "Буку" такої системи немає. І на Донбасі у 2014 році росіяни просто не розпізнали малайзійського Boeing", – підкреслив Жданов.

За його словами, заряд "Тора" летить на відбитий від літака сигнал.

"Тор" – це махина завважки 34 тонни. Вага [снаряду] – 165 кг. Тобто літак просто рознесло б у повітрі, він відразу б почав розвалюватися. Після влучання такої ракети він навряд чи зміг би здійснювати маневри. А ми бачили обламане об будинок крило, ідеально цілу хвостову частину, дві третини фюзеляжу літака – цілі. Заряд "Тора" летить на відбитий сигнал. Радіолокаційна станція світить на літак і коригує політ ракети на нього. Я вважаю версію з "Тором" дуже слабкою. Тим паче, що тіла були на місці, Іран сходу допустив туди наших фахівців. Отже, вони не бояться показати нам листи обшивки", – зазначив співрозмовник.

На його думку, система управління літака МАУ виходила з ладу поступово.

"Наскільки відомо, двигуни не горіли. Водночас літак устиг розвернутися і спробував лягти на зворотний курс. А значить, системи управління виходили з ладу не одночасно, а поступово. Тобто пошкодження було незначним. Зважаючи на те, що двигуни цілі, використовували не теплову систему наведення, а контрастну. Ракета розпізнала в небі металевий фюзеляж. Якщо заряд переносного зенітно-ракетного комплексу влучив знизу в передню третину фюзеляжу, то він зачепив бортовий комп'ютер. Зрештою почала поступово відмовляти система, і літак упав. Така у мене версія. Усю політичну вигоду від цієї ситуації матимуть США. А Іран на "вилці", причому обидва варіанти погані. Якщо виявиться, що літак збили вони, доведеться виплатити серйозні компенсації сім'ям загиблих, купити новий літак і попросити вибачення. А для них це ментально важко. Але якщо підуть на відмову – значить, вони терористи. А санкції проти терористичної держави підтримають усі", – резюмував Жданов.

Пасажирський літак Boeing 737-800 рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" розбився 8 січня поблизу Тегерана невдовзі після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу: 82 громадянина Ірану, 63 – Канади, 11 – України (двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу), 10 – Швеції, чотири – Афганістану, три – Великобританії, три – Німеччини.

Нацполіція України розслідує катастрофу за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України.

У ніч на 9 січня в Іран прибула українська державна комісія з розслідування авіакатастрофи. До її складу входять фахівці, які беруть участь у міжнародному розслідуванні аварії малайзійського Boeing рейсу МН17.

Іран оприлюднив попередній звіт про розслідування авіакатастрофи. Голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявив, що в літаку сталося загоряння, яке бачили свідки інциденту.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що серед інших вивчають версію ураження Boeing ракетою зенітного комплексу "Тор" російського виробництва.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 9 січня, посилаючись на дані розвідки, заявив, що Boeing 737-800 збила іранська ракета "земля – повітря". За інформацією американських ЗМІ, ракет було дві.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон підтвердив версію про іранську ракету, яка збила літак української авіакомпанії.

Глава уряду Великобританії Борис Джонсон заявив про наявність значної кількості даних, що Boeing 737-800 збила іранська ракета "земля – повітря".

В Ірані назвали таку версію брехнею, зазначивши, що ця інформація – частина "психологічних операцій США".

Президент України Володимир Зеленський сказав, що версії про влучання в український літак іранських ракет не відкидають, однак вона не має підтвердження.