Брат загиблого мера Кривого Рогу помер від "випадкового отруєння алкоголем", заявили у поліції

У поліції озвучили результати судової медичної експертизи
Фото: Поліція Дніпропетровської області (архів)
Житель Кривого Рогу Дніпропетровської області, якого виявили мертвим у його власній квартирі 18 жовтня, помер від отруєння алкоголем. Про це пресслужба поліції області повідомила 19 жовтня, посилаючись на дані судово-медичної експертизи.

"Згідно з офіційним висновком судово-медичної експертизи, смерть криворіжця настала внаслідок токсичної дії спиртів, випадкового отруєння алкоголем", – ідеться у релізі.

Імені загиблого не називають, але, судячи з обставин справи, йдеться про Андрія Павлова – молодшого брата загиблого мера міста Костянтина Павлова. Чоловіка у його квартирі виявив учора знайомий, який приїхав його відвідати.

"Первый городской" повідомив, що знайомого, який виявив загиблого, звуть Юрій Колесниченко. Він розповів телеканалу, що у Павлова не було пристрасті до алкоголю.

Поліція Дніпропетровської області у YouTube оприлюднила свідчення Колесниченка у цій справі. За словами чоловіка, він бачився з Павловим уранці 18 жовтня, привозив воду, яку той просив купити.

"Ще запропонував йому: "Давай, якщо ти погано почуваєшся, я викличу швидку". Він каже: "Нічого не треба, я відлежуся, я почуваюся нормально, просто такий стан". – "Добре". Я поїхав", – розповів чоловік. За словами Колесниченка, потім він телефонував загиблому, але той не брав слухавки.

"Я вже після роботи приїхав, виявив його у квартирі. Зателефонував у поліцію, викликав швидку", – повідомив він.

За інформацією правоохоронців, за день до смерті померлий скаржився на проблеми зі здоров'ям. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про вбивство.

Контекст:

Про смерть Костянтина Павлова стало відомо 15 серпня. Загиблого виявили застреленим на веранді його будинку у селі Вільне під Кривим Рогом, зброя (карабін "Сайга") лежала поруч.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У поліції розглядали кілька версій смерті політика, а потім назвали головними самогубство або доведення до самогубства.