ДБР завершило розслідування загибелі полтавського викрадача Скрипника

Поліцейські тиждень шукали зловмисника у Полтавській області
Фото: npu.gov.ua

У ніч на 1 серпня снайпер застрелив Романа Скрипника, який, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського. Як заявив в.о. директора ДБР Олександр Соколов, дії співробітників Нацполіції визнано правомірними.

Державне бюро розслідувань не встановило порушень закону працівниками поліції під час ліквідації полтавського викрадача Романа Скрипника. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив в.о. директора бюро Олександр Соколов.

"Ми провели розслідування, як зобов'язує нас закон. Під час розслідування встановлено, що співробітники поліції діяли правомірно, відповідно до загроз. Не було перевищень повноважень", – сказав керівник ДБР.

У Полтаві 23 липня проводили спецоперацію із затримання Романа Скрипника, підозрюваного у викраденні автомобіля. Під час операції озброєний гранатою ексдесантник Скрипник взяв у заручники співробітника поліції; пізніше полковник Віталій Шиян обміняв себе на рядового поліцейського. Терористові надали службовий автомобіль, на якому він покинув місто. Потім він відпустив Шияна і сховався у лісі.

У ніч на 1 серпня поліція виявила Скрипника поблизу селища Опішня Полтавської області Підозрюваний знову взяв у заручники правоохоронця, погрожуючи гранатою. У зловмисника вистрілив снайпер, після цього здетонувала граната.

ДБР за фактом події відкрило провадження за статтями "умисне вбивство" та "перевищення повноважень".